20170525_173255

Sembla evident que no us vaig a descobrir la sopa d’all. Però el cert és que això s’està perdent darrera les noves tecnologies.

Aprendre a fer-ne us, no cal que impliqui un abús. Hi ha moments per a tot.

I encara que sembli mentida, les distraccions de tota la vida, encara funcionen de meravella. Si no ho creieu..probeu!!!

😊😊😊😊😊😊😊😊😊

A tots i totes ens ha passat de sentir que, en algunes situacions, la nostra criatura se’ns escapa de les mans.

A casa, al super…s’avorreixen i comencen a actuar d’aquella manera que no ens agrada gens, o a cridar-nos 10, 100 vegades seguides, sense deixar-nos acabar aquella tasca que tenim entre mans.

“Nen…que em gastaràs el nom, què vols??!!”

😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨

Ja sabem que ens encantaria poder deixar-ho tot i tenir més temps per a interactuar amb els nostres fills i filles. Però malauradament, la vida no és així, tenim unes obligacions qüotidianes que s’han de fer, peti qui peti, i ells i elles ho han de comprendre i respectar.

El dia de demà, seran ells els qui tindran obligacions i el cercle continuarà girant, sense traumes.

Però , és clar, és normal que hi hagi moments en que ens posem una mica tensos, per no dir, dels nervis!!

Aleshores cal actuar.

Aplicant alguna tècnica senzilla, podem ajudar al nostres infants a distreure’s, i al mateix temps sentir-se útils.

D’aquesta manera, evitarem moltes rabequeries i males conductes, derivades de l’aborriment. Sí, sí…tal qual!!!

Els nens i nenes necessiten distraccions. Avui en dia, molts adults recorrem a les tecnologies per a distreure als infants.

Els mòbils i les tauletes estan a l’ordre del dia, ahir mateix, a l’autobús hi anaven una senyora amb una criatura d’un any, si fa no fa, a la falda. La senyora parlava pel mòbil i la nena va començar a inquietar-se, doncs al penjar, ja ens teniu a tot el bus escoltant la fascinant cançoneta del “pollito pio”!!!!

🐣🐤🐥🚜

No entraré en opinar si em sembla millor o pitjor, entenc que cadascú fa el que vol o pot. Però hi ha altres maneres, podriem dir que més actives, per a distreu-re’ls, depenent de la situació en que ens trobem.

20170525_173527

A CASA: 🏠

A les criatures el que més els motiva, per norma general, és sentir-se útils.

Fe’ls-he partíceps de les nostres activitats, és un bon mètode.

Normalment, a casa, estem fent feines de casa. Doncs buscar allò en el que pugui col.laborar li farà distreure’s, al mateix temps que estarà adquirint hàbits de cooperació, ordre, neteja…

Depenent de l’edat poden plegar roba, parar i treure la taula, posar la roba bruta dins la rentadora, treure la pols, endreçar la seva habitació, redecorar-la a la seva manera, fer el llit…

Si aquestes tasques acostumen a fer-les com un joc de cooperació, des de ben petits, no els hi costarà continuar-les fent i millorar-les conforme vagin creixent. Que després ens queixem que els xavals/es no foten res a casa!!😄😁

AL SUPER: 🍞🍪🍎

Quantes vegades en hem trobat que hem d’anar a comprar, sí o sí, i avui la nena no té el dia…

Tornem a parlar de cooperació, si és menor de tres anys i va asseguda a la cadireta del carro, pot ser l’encarregada de mantenir en ordre allò que els hi anem donant.

I si és més grandeta, ja pot anar agafant i col.locant al carro el que li demanem, ser l’encarregada de llegir i anar tatxant ( això els hi encanta..) la llista de la compra, ajudar a posar els aliments a la cinta de la caixa…etc..

20170525_173218

AL RESTAURANT:🍲🍱🍻🍷

Suposo que, de tant en tant, us ve de gust sortir a dinar o a prendre alguna cosa, ni que sigui…. Una estona de desconnexió, fora de casa i que no se centri en la criatura és necessària i recomanable.

Doncs sabent-ho, res millor que preparar una motxilleta amb un llibre d’acolorir i colors, un pot de fer bombolles de sabó (per si estàs a la terrasseta, que ara..apaaa que no ve de gust!!). Aaah..!!! Hi ha uns contes que inclouen un trencaclosques en cada pàgina, amb aquests es distreuen un munt i no oblideu d’agafar una bona quantitat d’enganxines i una llibreta en blanc, no us imagineu el que dónen de sí!! 😁😁😁

I així, de pas, l’ajudem a desenvolupar la imaginació amb materials palpables i canviables.

Això últim serveix també per l’autobús, els viatges en tren, l’espera a l’ambulatori….

📚📖🎨🎲✏

Un conte, o varis, sempre és una bona alternativa i així de pas, fomentem la lectura!!!!

20170525_173601

Etiquetado

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s