20170320_203913És súper important parlar a les nostres criatures des de que néixen. Potser, això, a algunes persones ens sembli evident, però si sentíssiu la quantitat de comentaris, que he sentit jo, al respecte, al.lucinarieu. ” No cal esforçar-se, total, no s’entera..” “Si aconsegueixis que t’entengui, m’ho expliques…” etc..

En realitat, l’acte de parlar, és tant instintiu que ens costa de controlar. Encara que no ens contestin i que no ens entenguin al principi, sempre cal parla’ls-hi per a dirigir-nos a elles.

És escoltant com aprenem a parlar.👂

Escoltant aprenen les paraules i el seu significat, aprenen a composar frases. I així, anar desenvolupant el que serà la seva capacitat de comprensió i anàlisi de la vida.

És important, doncs, proporciona’ls-hi un bon assortit de vocabulari, que en un moment donat, podran convertir en expressió d’una necessitat, una emoció o un sentiment.😄😢😨😴😤😔

Ara bé, no confonguem parla’ls-hi (en general, de la vida, tenir una conversa sobre com ha anat l’escola o la seva sèrie preferida) amb el que passa molt sovint últimament, que és pregunta’ls-hi tot allò que es refereix a les seves coses qüotidianes( que vol menjar, quina roba es vol posar, si li ve de gust o no anar a la dutxa..)i creure que ells tenen la capacitat de prendre una decissió sobre el que més els hi convé. A això li diem ” escoltar-los massa” . No vol dir que no els hem d’escoltar, ni molt menys, quan volen expressar-se , quan tenen aquesta inquietut és bàsic saber escoltar i establir una conversa, per que això també ho aprendran de nosaltres.

Parlar i que t’escolti

  • És convenient parla’ls-hi cara a cara. Quan volem que el nostre missatge li arribi clarament, cal que ens ajupim, a la seva alçada i intercanviem mirades. Tant si hem de parlar sobre alguna cosa que no ha fet bé, com si hem de felicitar, cal actuar de la mateixa manera. El que canviarà serà el nostre to de veu i l’expressió corporal.
  • Les frases han de ser concretes i explícites. Si ens anem per les branques, els infants perden la concentració i el fil de la conversa, per tant, el nostre esforç no servirà de res.
  • No els hem de perseguir per parla’ls-hi, ni crida’ls-hi des de l’altra banda de l’habitació (a no ser que sigui per avisar d’algún perill inmediat, que a més de dir” baixa d’aquí” anirem corrents a actuar al respecte, segur😉)
  • I sobretot, escoltar els seus arguments, encara que li costi expressar-se i no l’entenguem massa. Si el reprimim, en aquest moment, estem fent que se senti insegur de sí mateix i potser, decideixi que no val la pena parlar. I ja tindrem un problema, que podríem haver-nos estalviat.

Apaaaaaa, a parlar i a escoltar s’ha dit!!!!

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s